Skip to main content

Βιετνάμ Highlights

Ταξίδι στην Ινδικίνα
Η χώρα αλλάζει πρόσωπο από τον Βορρά στον Νότο. Σε αντίθεση με το ρομαντικό, αποικιακό, πιο δροσερό Hanoi, η Saigon είναι πιο νεανική, γρηγορότερη και πιο καυτή. Το Halong Bay με τα καρτποσταλικά νησάκια και το Hoi An με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, προστατευόμενα μνημεία της UNESCO και τα δύο, και το Δέλτα του ποταμού Mekong, με τις αρχετυπικές βιετναμέζικες εικόνες των ορυζώνων είναι μερικά μόνο από τα highlight του Βιετνάμ.

Τι να δειτε στο Βιετναμ

Το Ανόι θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα του Βιετνάμ, η πόλη φιλοξενεί τα περισσότερα μνημεία από οποιαδήποτε άλλα πόλη στο Βιετνάμ και διαθέτει πάνω από χίλια χρόνια ιστορίας. Αρχικά θα πρέπει να επισκεφθείτε το μαυσωλείο και το μουσείο του Ho Chi Minh, στη μία πλευρά του Μαυσωλείου βρίσκεται η One Pillar Pagoda, η οποία χτίστηκε από τον βασιλιά Ly Thai το 1049 και αποτελεί ένα σημαντικό σύμβολο για τους κατοίκους του Hanoi, ακριβώς δίπλα βρίσκεται η οικία του Ho Chi Minh χτισμένη πάνω σε στύλους. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της τελευταίας κατοικίας του Uncle Ho. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε τον ναό Quan Thanh (Ταοϊσμός, χρονολογείται από τη δυναστεία των Ly) και την Tran Quoc Pagoda (Βουδισμός) στη δυτική λίμνη (από τους παλαιότερους ναούς στο Βιετνάμ).
Συνεχίστε με επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο και το πανεπιστήμιο Quoc Tu Giam γνωστό και ως «Ναός της Λογοτεχνίας». Το πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ ιδρύθηκε το 1070 και ακόμα και σήμερα συναρπάζει με την καλά συντηρημένη αρχιτεκτονική του και τους θαυμάσιους κήπους του. Συνεχίζετε την επίσκεψη στο ναό Ngoc Son περνώντας από τη λίμνη Hoan Kiem με τα ήρεμα νερά της. Μετά από μία τόσο γεμάτη από όμορφες εμπειρίες ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε μία βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης.
Ο Νοέμβριος θεωρείται η πιο καλή εποχή. Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι για το ταξίδι αυτό. Καθώς η χώρα απλώνεται σαν μακριά λωρίδα από τον Βορρά στον Νότο, όταν είναι κρύα και βροχερά σε μια περιοχή, στην άλλη είναι ηλιόλουστα και ευχάριστα.
Η διαδρομή προς το Halong Bay είναι άκρως ενδιαφέρουσα και τα μαγευτικά τοπία εναλλάσονται καθ'όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Όταν φτάσετε στο Halong Bay επιβιβαστείτε σε ένα ξύλινο παραδοσιακό πλοιάριο και απολαύστε μια μαγευτική κρουαζιέρα, η οποία θα σας ενθουσιάσει αντικρύζοντας τους τεράστιους ασβεστολιθικούς βράχους που ξεπετιούνται μέσα από τα σμαραγδένια νερά και μέσα από διαδρόμους που δημιουργούν θα καταλήξετε στη σπηλιά Thien Cung. Εμπειρία μοναδική!!!

Το Cu Chi - που απέχει 60 χιλιόμετρα από την πόλη Ho Chi Minh - και πλέον θεωρείται μία ηρωική περιοχή, εξαιτίας του ρόλου της στον αντί-αμερικανικό πόλεμο στο Βιετνάμ. Φημίζεται για τους μυθικούς υπόγειους διαδρόμους (τούνελ) που ξεπερνούν σε έκταση τα 220 χιλιόμετρα και αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό τόσο για τους κατοίκους του Βιετνάμ όσο και για τους επισκέπτες του. Τα απομεινάρια δείχνουν πως το Cu Chi έχει στοιχεία που μπορεί να αποδείξουν στους επισκέπτες ότι αποτελούσε πεδίο μάχης.

Συνεχίστε την εξερεύνηση της Saigon με την επίσκεψη στο Reunification Palace (πρώην Νότιο Προεδρικό Παλάτι του Βιετνάμ), το Μουσείο με τα απομεινάρια του πολέμου (το οποίο παρέχει μια γραφική απεικόνιση των όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου), την Επιτροπή της Λαϊκής Βουλής, το Θέατρο της πόλης, τον χτισμένο από Γάλλους καθεδρικό ναό Notre Dame και το Κεντρικό Ταχυδρομικό Γραφείο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Gustav Eiffel. Στη συνέχεια περπατήστε στην Dong Khoi που είναι η γνωστότερη εμπορική οδός, με πάρα πολλά καταστήματα και απολαύστε το δείπνο σας σε τοπικό εστιατόριο.

Απολαύστε τη διαδρομή με βάρκα στο φυσικό κανάλι Bao Dinh, προκειμένου να δείτε τα σπίτια που είναι χτισμένα πάνω σε στύλους και τις καλλιέργειες φρούτων στις όχθες του. Θα επισκεφθείτε την χονδρική αγορά φρούτων στο My Tho και θα συνεχίσετε για το νησί Thoi Ton. Θα γευματίσετε μέσα στους καταπράσινους κήπους. Ζήστε την εμπειρία ενός ταξιδιού με βάρκα διαμέσου του φυσικού καναλιού Tan Thach στο Ben Tre, κρουαζιέρα που πραγματοποιείται κάτω από τη σκιά των δέντρων καρύδας (coconut trees). Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μια τοπική αγροτική οικογένεια προκειμένου να δείτε από κοντά τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειες τους. Θα περπατήσετε (trekking) στις καλλιέργειες φρούτων στο νησί Thoi Ton και θα απολαύσετε μια κοντινή βαρκάδα με κουπιά στα ρυάκια του καναλιού.