Skip to main content

Χρυσό τρίγωνο

Ταξίδι στην Ινδία
Το ταξίδι στην Ινδία είναι μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, και για πολλούς ένα ταξίδι ζωής. Η τεράστια και πολύβουη πρωτεύουσα της Ινδίας συναπαρτίζει με την Τζαϊπούρ και την Άγκρα το περίφημο Χρυσό Τρίγωνο, έναν από τους πλέον διαχρονικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Τι να δειτε στην Ινδία

Το Δελχί, η μοντέρνα πρωτεύουσα της Ινδίας είναι επίσης μια αρχαία πόλη που ανάγει την ιστορία και τις παραδόσεις της στους θρύλους. Η πόλη είναι γεμάτη μνημεία που αντιπροσωπεύουν πάνω από μια χιλιετία ιστορίας και πολιτισμού. Από αυτόν εδώ τον τόπο, διάφορες δυναστείες Μουσουλμάνων και Hindu, όπως οι Mughals, κυβέρνησαν την Ινδία, ενώ πάνω από 7 πόλεις δημιουργήθηκαν εδώ, πριν οι Βρετανοί δημιουργήσουν στα ερείπια των παλιών την σημερινή πρωτεύουσα της Ινδίας, σχεδιασμένη από τον Sir Edwin Lutyen. Απολαύστε μια περιήγηση σε μια γοητευτική πόλη με πολλές αντιφάσεις, ομορφιά και δυναμισμό όπου το παρελθόν συνυπάρχει με το παρόν.
Aπολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από το ονομαστό TAJ MAHAL (κλειστό τις Παρασκευές). To Taj Mahal, ένα ιστορικό μνημείο της ανθρωπότητας, έχει γίνει πλέον συνώνυμο όχι μόνο με την πόλη της Agra, αλλά και με την Ινδία ολόκληρη. Επισκεφτείτε το μαυσωλείο, χτισμένο από τον Shah Jahan, στην μνήμη της αγαπημένης του αυτοκράτειρας και συζύγου Mumtaz Mahal. Η κατασκευή διήρκεσε 22 χρόνια με πάνω από 22000 εργάτες δουλεύοντας νυχθημερόν. Επισκεφτείτε το Agra Fort, το αυθεντικό φρούριο χτισμένο από κόκκινη πέτρα. Το φρούριο της Agra στις όχθες του ποταμού Yamuna βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Το φρούριο αντιπροσωπεύει την αρχιτεκτονική των περιόδων των τριών μεγαλύτερων αυτοκρατόρων της δυναστείας Mughal, Αkbar, Jenangir και Shah Jahan. Εντυπωσιακά είναι τα οικοδομήματα Jehangir Mahal, Anguri Bagh, Khas Mahal και Moti Masjid.
Καλύτερα να αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί η ζέστη φτάνει συχνά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι η εποχή των μουσώνων, με καταρρακτώδεις βροχές και αντίστοιχα προβλήματα σε συγκοινωνίες αλλά και επικοινωνίες. Η πιο ευχάριστη εποχή είναι από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο για τις περισσότερες περιοχές στην Ινδία.
Στο δρόμο για την Jaipur μπορείτε να επισκεφτείτε το το Fathepur Sikri.Ο αυτοκράτορας Akbar έχτισε αυτήν την υπέροχη πόλη που μοιάζει με φρούριο, μεταξύ του 1570 και 1585, που κατοικήθηκε από λίγους λόγω της έλλειψης νερού. Ακόμα και σήμερα, στέκει επιβλητική με εκπληκτικά παλάτια, το Panch Mahal και τον τάφο του Salim Christi, ένας άγιος που προέβλεψε την γέννηση του γιου του Akbar. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Bulund Darwaza (The Gate of Victory), που θεωρείται ως η υψηλότερη πύλη στον κόσμο.

Φτάνοντας στη Jaipur θα δείτε το Amber Fort. O μαχαραγιάς Mansigh, ο πιο επιτυχημένος στρατηγός του αυτοκράτορα Akbar, άρχισε την κατασκευή του τον 17ο αιώνα και συνέχισε τις εργασίες ο Sawai Jai Singh. Είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής των Raj put και υπηρξε η αρχαιότερη πρωτεύουσα της δυναστείας των Kaisshawah. Απολαύστε το elephant ride. Eπισκεφθείτε τις αίθουσες και τους διαδρόμους του παλατιού που φημίζονται για τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο. Επισκεφθείτε το μοναδικό Jantar Mantar, άκρως εντυπωσιακό μνημείο κτισμένο από τον Raja Jai Singh το 1728 και θα συνεχίστε με το Hawa Mahal, γνωστό και ως παλάτι των ανέμων (“ Palace of Winds”). Κτίστηκε το 1799, με σκοπό οι γυναίκες της βασιλικής αυλής να βλέπουν την θέα της πόλης από τα πολλά παράθυρα της πρόσοψης. Τέλος επισκεφθείτε το City Palace, ένα επιβλητικό συγκρότημα από παλάτια, κήπους και αυλές, διακοσμημένους τοίχους και σκαλιστές πόρτες. (όλα τα μνημεία στην Jaipur κλείνουν στις 16:30)