Skip to main content

Εξερευνώντας τη Σρι Λάνκα

Ταξίδι στην Κευλάνη
Υπέροχη γή!!! Έτσι θα προσφωνούσαμε την Σρι Λάνκα, ένα νησί που εκτείνεται σε 66.000τ.χλμ. τροπικής γης στη νότια Ασία και αγκαλιάζεται από τον Ινδικό ωκεανό. Πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, που εκτείνονται μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι, πυκνά δάση με πληθώρα εξωτικών πουλιών και θηλαστικών, λόφοι, σπήλαια, καταρράκτες, φυτείες τσαγιού, μπαχαρικά, πολύτιμους λίθους , πλούσια πολιτισμική παράδοση, φιλόξενοι κάτοικοι και νόστιμο φαγητό συνθέτουν ένα τοπίο που θα σας γοητεύσει.

Τι να δειτε στη Σρι Λανκα

Το Κολόμπο είναι μια πόλη με αντιθέσεις και με έντονα τα «σημάδια» από τους διάφορους κατακτητές. Χαρακτηριστικά αξιοθέατα ειναι η καταπληκτικής τέχνης Ινδουιστική εκκλησία, η Ολλανδική εκκλησία του 1749, το ανώτατο δικαστήριο, ο ζωολογικός κήπος, η παλιά και η νέα πόλη και τέλος η παραδοσιακή αγορά.
Επισκεφθείτε το διάσημο ορφανοτροφείο ελεφάντων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Maha Oya στην Pinnawala, οπού θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τη σίτιση των ελεφάντων. Στη συνέχεια μεταβείτε στη Dambulla όπου θα θαυμάσετε το περίφημο Golden Rock. Πρόκειται για ένα μοναστήρι χτισμένο σε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων το οποίο είναι ιερός τόπος προσκυνήματος εδώ και 22 αιώνες. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πολυάριθμα αγαλματίδια, ανάμεσα τους και 48 με σκηνές από τη ζωή του Βούδα.
Η Sigiriya είναι μια πόλη μοναδική με τα πανάρχαια frescoes. Επισκεφτείτε το φρούριο του βασιλιά Κασιάπα, που χτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ πάνω σε τεράστιο βράχο ύψους 250μ μέσα στο οποίο βρισκόταν το πολυτελές παλάτι του με κήπους και πισίνα. Στην Polonnaruwa, παλιά πρωτεύουσα του νησιού (11ο-13ο αιώνα π.Χ) θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πλήθος ναών και ανακτόρων.
Το κλίμα ποικίλει. Είναι τροπικό αλλά και ηπειρωτικό σε ορισμένα μέρη. Έχει περίοδο βροχών και μουσώνων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο.
Επισκεφτείτε την ιερή πόλη των Βουδιστών το Kandy. Στη διαδρομή σας μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κήπο μπαχαρικών στη Matale. Περιηγηθείτε στο ναό που φυλάσσεται το «Χρυσό Δόντι» του Βούδα και αργότερα επισκεφτείτε τον ιερό ναό του Tooth Relic. Το ιερό Tooth Relic του Βούδα, που έφθασε στη Σρι Λάνκα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Kirti Sri Meghavanna (301-328), θεωρείται ως το παλλάδιο των βασιλιάδων Sinhala. Οι βασιλείς το προστάτευαν και το λάτρευαν, ενώ έχτισαν και ένα ναό για αυτό μέσα στο παλάτι. Το κτίριο που στέγασε το ιερό Tooth Relic του Βούδα θεωρείται ένα εξαιρετικά σημαντικό οικοδόμημα στην αρχιτεκτονική Sinhala.

Η πανέμορφη Nuwara Eliya βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου όρους του νησιού, μια πραγματικά καταπράσινη πόλη με απέραντες φυτείες τσαγιού, που και θα τις επισκεφθείτε. Η παραγωγή του μαύρου τσαγιού στην Κεϋλάνη (σημερινή Σρι Λάνκα) ξεκίνησε από τότε που ένας μύκητας με το όνομα Hemileia vastatrix, κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καφέ στο νησί. Οι ιδιοκτήτες φυτειών καφέ συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να αλλάξουν ρότα. Οι ιδιοκτήτες του κτήματος Loolecondera είχαν από καιρό δείξει ενδιαφέρον για την παραγωγή τσαγιού στη Σρι Λάνκα. Πράγματι, το έτος 1867 καταγράφεται η πρώτη σπορά τσαγιού σε μία έκταση 19 στρεμμάτων. Λόγω υψομέτρου το κλίμα της Nuwara Eliya είναι εντελώς διαφορετικό, αρκετά δροσερό εως ψυχρό, μοναδικό για τη τροπική αυτή χώρα. Η γαλήνια όμως ατμόσφαιρα της φύσης και το υπέροχο θέαμα με τους καταρράκτες, τις σπηλιές και τα σπάνια φυτά και ζώα, θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω.