Χαβάη, Βόρειος Ειρηνικός

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Γαμήλιο ταξίδι, ταξίδι αναψυχής
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  10 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Εθνικό Πάρκο Hawaii Volcanoes
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Δυτικές Η.Π.Α

Χάρτης


Το αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει 18 νησιά και ατόλλες, και εκτείνεται σε μήκος περίπου 2.400 χιλιομέτρων. Από αυτά, τα 8 θεωρούνται «κύρια νησιά» και βρίσκονται στο νοτιοανατολικό μέλος του αρχιπελάγους.
Η Χαβάη, είναι η 50η Πολιτεία των ΗΠΑ, και αποτελεί ίσως ένα ταξιδιωτικό όνειρο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηφαιστειογενές νησιωτικό σύμπλεγμα, το οποίο συνεχίζει να αυξάνει σε έκταση λόγω της συνεχιζόμενης ροής λάβας, και μάλιστα βρίσκεται μεταξύ των πιο απομονωμένων κατοικημένων περιοχών σε όλο τον κόσμο. Η Χονολουλού είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη κοινότητα της Χαβάης. Στα χαβανέζικα χονολούλου σημαίνει «προστατευμένος κόλπος» ή «τόπος προστασίας».

Όλα τα νησιά της Χαβάης διαμορφώθηκαν από ηφαίστεια αναδυόμενα από τον πυθμένα της θάλασσας. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα και η συνεχής διάβρωση, δημιούργησαν εντυπωσιακά γεωλογικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Το Εθνικό Πάρκο των ηφαιστείων, είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν από τόσο κοντά ένα ενεργό ηφαίστειο. Αυτή η μοναδική ευκαιρία για να εξερευνήσετε με ασφάλεια το Kilauea, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, κάνει τη Χαβάη έναν προορισμό που δε συγκρίνεται με άλλον στη γη.
Το Αρχιπέλαγος της Χαβάης περιλαμβάνει 137 νησιά, νησάκια και ατόλες, τα οποία ο Μαρκ Τουέιν αποκαλούσε «τα πιο όμορφα που υπάρχουν». Κάθε νησί έχει το δικό του ύφος και τη δική του προσωπικότητα. Το νησί Hawaii είναι με σημαντική διαφορά το μεγαλύτερο νησί και συχνά ονομάζεται από τους ντόπιους και τους Αμερικανούς το Μεγάλο Νησί για να μην υπάρχει σύγχυση με την πολιτεία ως σύνολο. Οι βραχώδεις ακτές στη Napali Coast του νησιού Kauai, η διάσημη παραλία Waikiki στη Χονολουλού του νησιού Oahu, η απέραντη παραλία με τη λευκή άμμο Papohaku στο Molokai, τα φιλικά για τα δελφίνια, νερά του κόλπου Hulopoe στο Lanai, η κορυφή του ηφαιστείου Haleakala στο Maui και το εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο Hawaii Volcanoes National Park, στο νησί της Χαβάης, όλα αυτά, αποτελούν μέρη αυτού του απομακρυσμένου αρχιπελάγους. Όσο για την πρωτεύουσα Χονολουλού, έχει πολιτιστικό και οικονομικό ενδιαφέρον, αλλά σε λιγότερο από μία ώρα μακριά, μπορείτε να βρίσκεστε μόνοι στο δάσος ή να κάνετε ηλιοθεραπεία στη λευκή άμμο.

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  -12
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Δολάρια ΗΠΑ
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Αγγλικά, Χαβανέζικα
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  00808
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  120V

Συνάλλαγμα

FreeCurrencyRates.com

Travel Tip

Το κλίμα της Χαβάης δεν είναι τυπικό για μια τροπική περιοχή, γιατί ο ωκεανός που περιβάλλει τα νησιά επιδρά και το κάνει υποτροπικό. Οι θερμοκρασίες και η υγρασία τείνουν να είναι λιγότερο ακραίες, με τις θερινές υψηλές θερμοκρασίες να φθάνουν σπάνια πάνω από τους 25-30°C και τις χειμερινές θερμοκρασίες σπάνια να πέφτουν κάτω από τους 10-15 °C. Στα μεγάλα υψόμετρα των βουνών Μάουνα Κέα και Μάουνα Λόα πέφτει το χειμώνα ακόμα και χιόνι, κάτι σχετικά ασύνηθες στις τροπικές ζώνες. Το κλίμα διαφέρει αρκετά από νησί σε νησί και γενικά οι περιοχές μπορούν να διαιρεθούν σε προσήνεμες και σε υπήνεμες πλευρές. Οι προσήνεμες πλευρές κοιτούν στα βορειοανατολικά και έχουν τις περισσότερες βροχοπτώσεις. Οι υπήνεμες πλευρές είναι ξηρότερες, με λιγότερη βροχή και λιγότερη συννεφιά. Αυτό το γεγονός αξιοποιείται και από την τουριστική βιομηχανία, η οποία συγκεντρώνει όλα τα θέρετρα στις ηλιόλουστες υπήνεμες ακτές.

Μετακινήσεις

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Χονολουλού (HNL) στο νησί Oahu, είναι το κύριο αεροδρόμιο της Χαβάης, που αποτελεί σημείο εισόδου για τους περισσότερους από τους επισκέπτες του συμπλέγματος. Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις από την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ για Maui, Kauai και Χαβάη, αλλά για τα περισσότερα μέρη ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε μέσω Χονολουλού. Επίσης υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι Lahaina στο Maui, για Manele Bay στο νησί Lanai και για το Kaunakakai στο Molokai.

Aloha Χαβάη

«Aloha» στη γλώσσα της Hawaii, σημαίνει αγάπη, ειρήνη, συμπόνια και έλεος. Από τα μέσα του 19ου αιώνα όμως, χρησιμοποιείται και ως ευρύς, αγγλικός χαιρετισμός αντί των λέξεων «αντίο» και κυρίως «γεια». Επίσης, χαρακτηρίζει την Πολιτεία της Hawaii, που ονομάζεται και «Aloha State». Ακόμη πιο ελεύθερα, «aloha» σημαίνει μια ολόκληρη κουλτούρα και αντιμετώπιση της ζωής: είναι σύνθημα ευγένειας και ξενοιασιάς.

Για την είσοδό σας στη Χαβάη απαιτείται η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης ESTA (ταξιδιωτική άδεια), όπως σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Γαλλική Πολυνησία

Πώς φαντάζεστε τον παράδεισο;
Aνάμεσα στην Aυστραλία και την ανατολική ακτή της Aμερικής, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο νησιά. Kαταγάλανες θάλασσες, κατάλευκες αμμουδερές παραλίες...

Μπαλί

Το νησί των Θεών
Το Μπαλί είναι ένα από τα 13667 νησιά του Αρχιπελάγους της Ινδονησίας τα οποία βρίσκονται εγκατεσπαρμένα σε 5160 Κm τροπικής θάλασσας...