Skip to main content

Ρεϋνιόν, το σμαράγδι του Ινδικού

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Ταξίδι αναψυχής - περιπέτειας, γαμήλιο ταξίδι
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  7 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Τη περιοχή του κρατήρα Σαλαζί
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Ντουμπάι, Μαυρίκιος

Χάρτης


Η Ρεϋνιόν είναι ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Έχει πρωτεύουσα το Σαιν-Ντενί. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας και είναι η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένα καταπράσινο νησί με τεράστιο ενδιαφέρον, γεννημένο από την ηφαιστειακή οργή της γης, με μια άγρια ομορφιά και έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πανύψηλοι μυτεροί βράχοι, περίεργα σχήματα βουνών, κρατήρες με οργιαστική βλάστηση, πετρωμένα ποτάμια λάβας, ορμητικοί καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, ζούγκλες, βαθύτατες χαράδρες, πανέμορφες παραλίες, κρυφοί όρμοι και απόκρημνοι γκρεμοί συνθέτουν ένα ονειρικό θέαμα.

Η πρωτεύουσα Σαιν Ντενί με τον έντονο αποικιακό χαρακτήρα των κτιρίων της αποκαλύπτει τα μυστικά της, ενώ η ενδοχώρα χαρακτηρίζεται από ένα δραματικό, ηφαιστειογενές τοπίο με τόσο έντονες διακυμάνσεις που δίκαια έδωσαν στη Ρευνιόν το προσωνύμιο το Σμαράγδι του Ινδικού. Η περιοχή του κρατήρα Σαλαζί με τα άφθονα νερά των δεκάδων καταρρακτών και την υπέροχη τροπική βλάστηση θα σας εντυπωσιάσει.
Το νότιο είναι και πιο επιβλητικό τμήμα του νησιού. Το υπέροχο χωριό του Χέλμπουργκ με τον αυθεντικό creole χαρακτήρα και η υπέροχη φύση των περιοχών του Saint Benoit, Saint Rose & Saint Filippe σας συνοδεύον μέχρι το νοτιότερο τμήμα του νησιού στο Μπαρίλ.

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  +1 το χειμώνα, ίδια ώρα το καλοκαίρι
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Ευρώ
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Γαλλικά
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  00262
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  240V

Travel Tip

Το κλίμα της Ρεϋνιόν είναι τροπικό και έτσι ο καιρός δεν έχει μεγάλες διακυμάνσεις. Νοέμβριο με Απρίλιο είναι η καλοκαιρινή περίοδος με θερμοκρασίες στους 30 βαθμούς, και η πιο ιδανική για να επισκεφτείτε το νησί. Μαϊο με Οκτώβριο η θερμοκρασία πέφτει ελαφρά αλλά το νερό της θάλασσας παραμένει ζεστό.

Ιστορική αναδρομή

Άραβες ναυτικοί που πρώτοι προσέγγισαν το νησί αυτό, το ονόμασαν Αντνά Αλ Μαγκριμπάιν (“Δυτικό Νησί”). Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν στο νησί και το βρήκαν ακατοίκητο ήταν οι Πορτογάλοι, το 1635, και του έδωσαν την ονομασία Σάντα Απολλόνια. Το νησί κατακτήθηκε στη συνέχεια από τους Γάλλους και ήταν κάτω από τη διοίκηση του Πορτ Λουί στο Μαυρίκιο. Αν και η γαλλική σημαία υψώθηκε για πρώτη φορά στο νησί το 1638, η (τότε ονομαζόμενη) Σάντα Απολλόνια επίσημα προσαρτήθηκε στη Γαλλία το 1642. Η ονομασία Ρεϊνιόν δόθηκε στο νησί το 1793 με απόφαση του κυβερνώντος συμβουλίου μετά την πτώση του Οίκου των Βουρβόνων στη Γαλλία, για να τιμηθεί η επανένωση (reunion στα γαλλικά) των επαναστατών από τη Μασσαλία με την Εθνική Φρουρά στο Παρίσι, η οποία έγινε στις 10 Αυγούστου του 1792. Η ιστορική εξέλιξη και ο εποικισμός του, ξεκίνησε τον 17ο αιώνα με τη μετανάστευση Αφρικανών, Κινέζων, Μαλαισίων και Ινδών, κάτω από τη γαλλική εποπτεία, σχηματίζοντας ένα ιδιαίτερο τοπικό μίγμα πληθυσμού. Η διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ το 1869, μείωσε τη σημασία του νησιού ως ενδιάμεσου σταθμού για τη ναυτική διαδρομή των ανατολικών Ινδιών.

Σαιντ Ντενί

Η πρωτεύουσα της Ρεϋνιόν

Καθώς η Ρεϋνιόν αποτελεί περιοχή της Ευρωπαικής Ένωσης δεν χρειάζεται visa, χρειάζεται διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Μαυρίκιος

Νησί υπέροχο, μαγευτικό
Κάπου στον Ινδικό Ωκεανό 2,000 χλμ ανατολικά των ακτών της Αφρικής, βρίσκεται ένα νησί υπέροχο, μαγευτικό.

Σευχέλλες

Το διαμάντι του Ινδικού
Το Σύμπλεγμα των Σευχελλών θεωρείται «το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού. Χρώματα και μυρωδιές εξωτικές πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και μαγεύουν.