Μαδαγασκάρη, το νησί των λεμούριων

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Ταξίδι αναψυχής & περιπέτειας
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  15 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Τη λεωφόρο των Μπαομπάμπ
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Μαυρίκιος

Χάρτης


Από το Ανταναναρίβο μέχρι τα νότια τροπικά δάση, κάθε χιλιόμετρο εκπλήσσει περισσότερο από το προηγούμενο. Με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων και κλίματος, πλούσια και σπάνια βιοποικιλότητα και με ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό της χλωρίδας και πανίδας της να μην υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη, το νησί της Μαδαγασκάρης περιμένει να την ανακαλύψετε.
Αν και η Μαδαγασκάρη βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, δε συγκρίνεται ούτε με την Αφρική, ούτε με την Ασία. Οι Μαλαγάσιοι, οι κάτοικοι του νησιού, έχουν προέλθει από πολλές προσμείξεις φυλών, από διάφορα μήκη και πλάτη της γης, ώστε η εθνότητα που σχηματίστηκε, είναι κάτι το ξεχωριστό. Το νησί κατοικήθηκε αρχικά από ανθρώπους της Ινδονησίας και άλλους, αφρικανικής καταγωγής, ενώ αργότερα Άραβες, Ινδοί και Κινέζοι μετανάστες αναμείχθηκαν με τον πληθυσμό του.

Ανάλογα με το κλίμα, αλλά και τη γεωγραφία, οι περιοχές της Μαδαγασκάρης διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Η ανατολική πλευρά, είναι εντυπωσιακή, με απέραντες παραλίες άσπρης άμμου και μικρά νησιά που καλύπτονται από φοινικιές και μπανανιές, το κεντρικό οροπέδιο, που ήταν κάποτε καλυμμένο με δάση, είναι σήμερα σχετικά γυμνό εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους, ενώ πιο νότια, η χλωρίδα και η πανίδα είναι πλουσιότατες.
Μόνο εκεί ζουν πάνω από 70 είδη λεμούριου, ενός θηλαστικού είδους προπίθηκου, του πιο μικρού είδους στον κόσμο, αλλά και τα εντυπωσιακά δέντρα μπαομπάμπ που μοιάζουν με μπουκάλια και ποικιλίες σαρκοβόρων φυτών και ορχιδέας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το… πέτρινο δάσος Tsingy de Bemaraha στο Εθνικό Πάρκο Bemaraha, με τα πέτρινα «δέντρα» του να φτάνουν μέχρι και τα 70 μέτρα- κοντά στις δυτικές ακτές της Μαδαγασκάρης, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Επίσης στα δυτικά, βρίσκεται η εντυπωσιακή «λεωφόρος των μπαομπάμπ», των υπεραιωνόβιων δέντρων με κορμό που φτάνει σε διάμετρο και τα 12 μέτρα.

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  +1 το χειμώνα, ίδια ώρα το καλοκαίρι
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Αριάρι Μαδαγασκάρης
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Μαλαγασικά, Γαλλικά
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  00261
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  230V

Συνάλλαγμα

FreeCurrencyRates.com

Travel Tip

Στη Μαδαγασκάρη διακρίνονται διάφορα είδη κλίματος με βάση τους γεωγραφικούς παράγοντες. Η Μαδαγασκάρη είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένη σε τροπικούς κυκλώνες που φέρνουν καταρρακτώδεις βροχές. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι οι μήνες Απρίλιος, Οκτώβριος και Νοέμβριος.

Ιστορική αναδρομή

Το νησί της Μαδαγασκάρης αποχωρίστηκε από την Αφρική περισσότερο από 80 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αρχαιολόγων, η ανθρώπινη παρουσία ανάγεται στην περίοδο από το 200 ως το 500 μ. Χ., ενώ θαλασσοπόροι από τη νοτιοανατολική Ασία έφτασαν με κανό. Επίσης έποικοι Μπαντού πιθανότατα διέσχισαν τον Πορθμό της Μοζαμβίκης και πήγαν στη Μαδαγασκάρη την ίδια περίπου περίοδο ή και λίγο μετά. Η επαφή με τους Ευρωπαίους ξεκίνησε το 1500, όταν ο Πορτογάλος θαλασσοπόρος Ντιόγκο Ντίας αντίκρισε για πρώτη φορά το νησί, έπειτα από την απόσπαση του πλοίου του από το στόλο που πήγαινε προς την Ινδία. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να έχουν εμπορικές σχέσεις με τους κατοίκους του νησιού και ονόμασαν το νησί Άγιο Λαυρέντιο. Οι Γάλλοι εισέβαλαν στη Μαδαγασκάρη το 1883 και ξέσπασε ο πρώτος Πόλεμος Γαλλίας και Χόβα, με σκοπό να ξαναπάρουν οι Γάλλοι πολίτες την περιουσία που είχαν στερηθεί. Το 1890 οι Βρετανοί δέχτηκαν να γίνει το νησί προτεκτοράτο της Γαλλίας. Στις 14 Οκτωβρίου 1958 ανακηρύχθηκε η Μαλαγασική Δημοκρατία, ως αυτόνομο κράτος εντός της Γαλλικής Κοινότητας. Έπειτα από προσωρινή κυβέρνηση, υιοθετήθηκε Σύνταγμα το 1959 και τελικά το 1960 στις 26 Ιουνίου η χώρα έγινε ανεξάρτητη πλήρως.

Ανταναναρίβο

Η πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης

Απαιτείται visa και διαβατήριο με ισχύ 6 μηνών από την ημέρα εισόδου στη χώρα.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Μαλδίβες

Λουλούδι των Ινδιών
Κάτασπρες αμμουδερές παραλίες, γαλαζοπράσινα καθάρια νερά, φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και βλάστηση τροπική.

Σευχέλλες

Το διαμάντι του Ινδικού
Το Σύμπλεγμα των Σευχελλών θεωρείται «το διαμάντι» του Ινδικού Ωκεανού. Χρώματα και μυρωδιές εξωτικές πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα και μαγεύουν.