Μεξικό, πατρίδα των αρχαίων πολιτισμών

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Ταξίδι περιπέτειας & εξερεύνησης, ταξίδι αναψυχής
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  9 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Το Τσιτσέν Ιτζά
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Γουατεμάλα, Ονδούρα

Χάρτης


Πατρίδα των αρχαίων πολιτισμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού όπως πραγματικά είναι χαρτογραφημένη η χώρα, βρίσκονται μεταξύ Γουατεμάλας, Ονδούρας, Μπελίζε και ΗΠΑ στην κεντρική Αμερική. Έχει πληθυσμό περίπου 110.000.000 κατοίκους διασκορπισμένους σε 31 πολιτείες και πρωτεύουσα το Μέξικο Σίτυ, την μεγαλύτερη πόλη του κόσμου με 23.000.000 κατοίκους και υψόμετρο 2.200μ..
Το Μέξικο, με έκταση 2.000.000τ.χλμ., έχει μεγάλες γεωγραφικές διαφορές από τόπο σε τόπο, καθώς διαθέτει μεγάλες αμμουδερές παραλίες, ερήμους και υψηλά βουνά. Οι υψομετρικές διαφορές και η ποικίλες κλιματολογικές συνθήκες είναι εμφανείς. Αυτό όμως που χαρακτηρίζει τη χώρα είναι τα αμέτρητα μνημεία που κληρονόμησε από τους αρχαίους πολιτισμούς των Μάγια, των Ατζέκων, των Ζαποτέκων, των Τολτέκων και των Ολμέκων. Θησαυροί τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής αξίας είναι πόλοι έλξης για τα εκατομμύρια των τουριστών που κατακλύζουν κάθε χρόνο αυτή την πανέμορφη χώρα.

Η Πόλη του Μεξικού βρίσκεται στην κοιλάδα του Μεξικού αποκαλούμενη επίσης Κοιλάδα Αναχουάκ (Anahuac), μια μεγάλη κοιλάδα στα υψηλά οροπέδια στο κέντρο του Μεξικού, σε ένα ύψος 2.240 μέτρων. Στηρίχτηκε αρχικά από τους Αζτέκους το 1325 σε ένα νησί της λίμνης Τέξκοκο (Texcoco). Η πόλη σχεδόν εντελώς καταστράφηκε στην πολιορκία το 1521, και ξανασχεδιάστηκε και επανοικοδομήθηκε στα επόμενα έτη μετά από ισπανικά αστικά πρότυπα.
Τα δύο τρίτα της επιφάνειας του Μεξικού είναι ορεινά και καταλαμβάνονται από οροπέδια και βουνά. Στο Βόρειο τμήμα βρίσκονται οι μεγαλύτεροι ορεινοί όγκοι και επικρατούν διάφορα είδη κάκτων, καθώς και άλλα είδη που έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες της ξηρασίας και των λίγων βροχών. Αντίθετα η βλάστηση στα παράλια, καθώς και στο νότιο τμήμα του οροπεδίου, είναι τελείως διαφορετική. Στα χαμηλότερα επικρατεί κυρίως η σαβάνα, στα ψηλότερα επικρατούν τα αειθαλή και τα φυλλοβόλα, στα νότια και στα νοτιοανατολικά τα τροπικά δάση, στην πλευρά του Ατλαντικού τα υγρά αειθαλή δάση και στην πλευρά του Ειρηνικού δάση από φυλλοβόλα δέντρα. Η πανίδα του Μεξικού αποτελείται από διάφορα τρωκτικά, στα ορεινά δάση υπάρχουν αρκούδες, πάνθηρες, πούμα, λύγκες, ελάφια, μυρμηγκοφάγοι κλπ. Στα νότια μπορεί να συναντήσει κανείς πιθήκους, τάπιρους και ιαγουάρους. Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδανικό για όποιον θέλει να συνδυάσει διακοπές και ιστορία, πολιτισμό και φύση. Για αυτούς που αναζητούν μεσοαμερικάνικο ταμπεραμέντο, βραδιές με καυτερές γεύσεις, τεκίλα και μουσικές από περίτεχνο παίξιμο κιθάρας. Και φυσικά για όσους τους αρέσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και οι αποικιακές πόλεις. Ένα ταξίδι στη κεντρική Αμερική με δυνατές εικόνες που θα σας συναρπάσουν.

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  -8 το χειμώνα, -9 το καλοκαίρι
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Mexican peso
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Ισπανικά
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  0052
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  110V

Συνάλλαγμα

FreeCurrencyRates.com

Travel Tip

Το κλίμα στα παράλια είναι υποτροπικό με πολύ θερμά και υγρά καλοκαίρια ενώ στο εσωτερικό είναι ηπειρωτικό. Βασικό όμως στοιχείο, για τη διαμόρφωση του κλίματος, είναι η απόσταση από τη θάλασσα και το υψόμετρο.

Ιστορική αναδρομή

Στην προκλασική περίοδο, οι Μάγια και οι Ζαποτέκοι ανέπτυξαν περίτεχνα κέντρα στο Καλακμούλ και στο Μόντε Αλμπάν αντίστοιχα. Την ίδια περίοδο αναπτύσσονται τα πρώτα πραγματικά μεσοαμερικανικά συστήματα γραφής. Η γραπτή παράδοση έφτασε στη κορωνίδα της με την κλασσική ιερογλυφική γραφή των Μάγια. Η κλασσική περίοδος είδε την άνοδο του Τεοτιουακάν, μια στρατιωτική και εμπορική αυτοκρατορία της οποίας η πολιτική επιρροή έφτανε μέχρι τους Μάγια στο νότο. Στα 1519 αποβιβάστηκε στο Μεξικό ο Ερνάν Κορτές με 500 κονκισταδόρ και αναζητώντας χρυσό, αποφάσισε να κατακτήσει την αυτοκρατορία των Αζτέκων. Εκμεταλλευόμενος τις αντιθέσεις των φυλών, κατάκτησε για λογαριασμό της Ισπανίας το μεγαλύτερο μέρος του Μεξικού, προσηλυτίζοντας τους Μεξικανούς δια πυρός και σιδήρου και με την Ιερά Εξέταση στο χριστιανισμό. Οι Ισπανοί ονόμασαν την περιοχή Νέα Ισπανία και έκτισαν την πόλη του Μεξικού στη θέση του Τενοτστιτλάν, πρωτεύουσας των Αζτέκων. Στις 24 Αυγούστου 1821, ο τελευταίος Ισπανός διοικητής υπόγραψε το διάταγμα της ανεξαρτησίας του Μεξικού. Το 1823 δημιούργηθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού. Το 1836 παραμελημένες ακριτικές περιοχές αποσχίστηκαν, σχηματίζοντας τη Δημοκρατία του Τέξας, τη Δημοκρατία του Ρίο Γκράντε και τη Δημοκρατία του Γιουκατάν. Το Τέξας αργότερα εντάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη συνέχεια ακολούθησε Αμερικανομεξικανικός πόλεμος την περίοδο 1846-48, με την λήξη του οποίου το Μεξικό αναγκάστηκε να παραχωρήσει περίπου το ένα τρίτο των εδαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες ήταν η Άνω Καλιφόρνια και το Νέο Μεξικό.

Μέξικο Σίτι

Η πρωτεύουσα του Μεξικού

Δεν χρειάζεται βίζα, τα διαβατήρια πρέπει να έχουν ελάχιστη ισχύ 6 μήνες.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Κούβα

Η βασίλισσα της Καραϊβικής
O πάλε ποτέ «απαγορευμένος παράδεισος» σήμερα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς στις προτιμήσεις των ταξιδευτών.

Άγιος Δομίνικος

Επίγειος παράδεισος
Το νησί που ο Χριστόφορος Κολόμβος μαγεμένος από τη φυσική ομορφιά του περιέγραψε ως την ωραιότερη γη που έχουν δει τα ανθρώπινα μάτια.