Skip to main content

Μυανμάρ, η χρυσή γή του βορρά

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Ταξίδι περιπέτειας - εξερεύνησης
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  8 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Μπανγκάν
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Λάος, Βόρεια Ταυλάνδη

Χάρτης


Η Βιρμανία είναι μία χώρα γοητευτικά διαφορετική -γεωλογικά και πολιτιστικά- από τις πολυάριθμες χώρες της ηπειρωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας. Έχει έκταση 671.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της περιοχής. Συνορεύει με Ινδία, Κίνα, Μπαγκλαντές, Λάος και Ταϋλάνδη.
Η βαθιά ριζωμένη πίστη στον Βουδισμό των Βιρμανών, η πλούσια πολιτιστική παράδοση, η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης, με τις δυνατές εναλλαγές, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα, τα κολοσσιαία μνημεία και οι χιλιάδες θαυμαστοί ναοί είναι αυτά που συνθέτουν το παζλ αυτής της μαγευτικής χώρας. Λόγω του στρατοκρατικού κατεστημένου της η Βιρμανία, επί σειρά ετών υπήρξε απομονωμένη και μόλις τα τελευταία χρόνια έχει κάνει θεαματικά ανοίγματα προς την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Εξακολουθεί να είναι μια χώρα άγνωστη για τους πολλούς που αξίζει να τη γνωρίσουν, γιατί είναι μοναδικά συναρπαστική. Ο επισκέπτης φτάνοντας στη Βιρμανία, τη Χρυσή Χώρα, εκτός από την υπέροχη φυσική ομορφιά, το καταπράσινο περιβάλλον, τα εντυπωσιακά αξιοθέατα κληρονομιά μιας μακραίωνης ιστορίας, θα αντιληφθεί αμέσως πόσο φιλικός και καλόκαρδος είναι ο απλός Βιρμανός.
Η Γιανγκόν αποτελεί μια πολύ καλή εισαγωγή στην χώρα, με ενθυμητικά της αποικιοκρατικής περιόδου κτίρια, ορισμένα από τα καλύτερα ρεστοράν της χώρας και τον ναό Shwedagon Paya που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφτεί – πρόκειται για το πιο ιερό Βουδιστικό αξιοθέατο στην χώρα. Δυτικά της Yangon υπάρχουν αρκετές παραλίες, με το Ngapali, Chaung Tha και Ngwe Saung να είναι οι πιο γνωστές. Στη μέση της Βιρμανικής ενδοχώρας βρίσκεται το Μπανγκάν, με τις συγκλονιστικές πεδιάδες που κατακλύζονται από 3.000 ναούς, μνημεία, αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μοναστήρια όπου συμπυκνώνεται σοφία αιώνων. Πρόκειται για ένα τοπίο απίστευτο από πλευράς μεγέθους, το μεγαλύτερο ίσως υπάιθριο μουσείο του πλανήτη. Το Mandalay αποτελεί περιοχή κόμβο για την «Άνω Μπούρμα» και βάση για να επισκεφτεί κανείς τα ερείπια διάφορων πρώην πρωτευουσών. Ανατολικά του Mandalay βρίσκεται το Kalaw, το σημείο εκκίνησης για αρκετούς συναρπαστικούς περιπάτους. Ένα μονοπάτι από το Kalaw αποτελεί ένα τρόπο για να φθάσει κανείς ως την υπέροχη Inle Lake, με τα πασσαλόκτιστα χωριουδάκια και τους διάσημους ψαράδες που κωπηλατούν με το πόδι. Σε ένα μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο στα νοτιανατολικά της Ασίας, η Βιρμανία, εξωτική και απόμακρη, σας καλεί να την ανακαλύψετε!

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  +5,5 το χειμώνα, +4,5 το καλοκαίρι
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Κυάτ
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Βιρμανικά
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  0095
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  230V

Συνάλλαγμα

FreeCurrencyRates.com

Travel Tip

Η Myanmar έχει τροπικό κλίμα, με τους νοτιοδυτικούς μουσώνες να φέρνουν βροχή από Μάιο ως τον Οκτώβρη. Από τον Οκτώβρη και μετά οι βροχές καταλαγιάζουν. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κανείς το μεγαλύτερο μέρος της Myanmar είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Από τον Μάρτιο ως το Μάιο, η χώρα παρουσιάζει μεγάλη ζέστη, ειδικά την ξηρή ζώνη στις κεντρικές πεδιάδες όπου τα Bagan και Mandalay παρουσιάζουν συχνά θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 40°C.

Ιστορική αναδρομή

Η αρχαιολογική έρευνα έχει αποδείξει ότι η ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή της σημερινής Μιανμάρ χρονολογείται από την προϊστορική εποχή. Λείψανα παλαιολιθικών και νεολιθικών οικισμών έχουν βρεθεί στην κοιλάδα του ποταμού Ιραουάντι. Οι πληροφορίες για τους πρώτους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στη Μιανμάρ πριν τον 9ο αιώνα είναι περιορισμένες. Μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα στην περιοχή της Μιανμάρ δημιουργήθηκαν ανεξάρτητα μικρά βασίλεια, τα σημαντικότερα από τα οποία ήταν το βασίλειο της Πεγκού από τους Μον στο δέλτα του Ιραουάντι, το βασίλειο της Άβα στη Βόρεια Μιανμάρ και το βασίλειο του Ταουνγκού, το οποίο επεκτάθηκε την περίοδο 1539-1541 σε ολόκληρη τη Μιανμάρ. Μετά από μια περίοδο αναταραχών, το 1752 οι Μον διαλύουν το βασίλειο του Ταουνγκού και κυριαρχούν σε ολόκληρη τη Μιανμάρ. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου η Μιανμάρ βρίσκεται υπό ιαπωνική κατοχή (1942-45). Η χώρα απελευθερώνεται από τους Συμμάχους το 1944-45. Μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βρετανίας και των βιρμανικών κομμάτων, ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας επίσημα τον Ιανουάριο του 1948.

Νέπιντο

Η πρωτεύουσα της Μυανμάρ

Για την είσοδό σας στη Μυανμάρ απαιτείται Βίζα και το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών από την είσοδό σας στην χώρα.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Λάος

Η γή των χιλίων ελεφάντων
Το Λάος, το αρχαίο βασίλειο Lan Xang, των «χιλίων ελεφάντων» προσφέρει ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά...

Ταυλάνδη

Ο παράδεισος της Ασίας
Ταϋλάνδη, το παλιό Σιάμ, μια εκπληκτική χώρα που προσφέρει ξεχωριστές ομορφιές, πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση...

Ταξιδιωτικός οδηγός

Γνωρίζοντας τη Μυανμάρ

Ταξίδι στη Βιρμανία