Skip to main content

Ιαπωνία, η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου

 • ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  Το κόστος εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία, την εποχικότητα, την διάρκεια ταξιδιού, τον τύπο δωματίου και meal plan που θα επιλέξετε και τις δωρεάν νύχτες που πιθανώς να προσφέρει το resort.
 • ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ

  Ταξίδι περιπέτειας - εξερεύνησης
 • ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

  12 ημέρες
 • ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

  Την πόλη Nara
 • ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ

  Ντουμπάι

Χάρτης


Η Ιαπωνία, η αλλιώς ή «χώρα του ανατέλοντος ηλίου» είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα που εκτίνεται σε μεγάλο μέρος του Ιαπωνικού Αρχιπελάγους, στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και κατά μήκος των ακτών της Ρωσίας και της Κορέας, από τις οποίες χωρίζεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, Χοκκάιντο, Σικόκου, Κιούσου και Χονσού, τα οποία συνοδεύονται επίσης από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6852 νησιά).
Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πολιτισμένο Galápagos, όπου άνθισε ένας μοναδικός πολιτισμός τόσο διαφορετικός από αυτόν των υπολοίπων κρατών της Απω Ανατολής. Είναι ένα κράτος γεμάτο από αντιθέσεις μεταξύ του παραδοσιακού και του μοντέρνου. Από τη μοναδική λάμψη του χορού μίας geisha του Kyoto μέχρι την «λιτή και απέριττη» ομορφιά ενός Zen rock garden, η Ιαπωνία έχει τη δύναμη να γοητεύσει και να συναρπάσει ακόμα και τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη. Και ο παραδοσιακός πολιτισμός είναι μόνο η μισή όψη: από τον σταθμό Shibuya του Tokyo μπορείτε να απολαύσετε τους παλμούς, τα φώτα και την ενέργεια της πόλης και να νιώθετε ότι μόλις βγήκατε από μία μηχανή του χρόνου και επισκεφθήκατε έναν κόσμο στο μέλλον.

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας είναι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η χώρα. Κάθε άνοιξη η Ιαπωνία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μπουκέτο από παστέλ χρωματισμένα πέταλα λουλουδιών. Αν θέλετε να το δείτε και οι ίδιοι θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως θα είστε εκεί το σωστό χρονικό διάστημα καθώς οι ανθισμένες κερασιές διαρκούν μόλις λίγες εβδομάδες.
Το Τόκιο είναι σχεδόν σαν δύο πόλεις σε μία. Υπάρχει το Τόκιο της ημέρας και το Τόκιο της νύχτας. Αν έπρεπε να επιλέξουμε ποιο είναι το καλύτερο, τότε θα διαλέγαμε το δεύτερο. Μόλις ο ήλιος δύσει, η πρωτεύουσα μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική, μαγευτική γεμάτη αισθήσεις χώρα των θαυμάτων με φώτα νέον, πολυσύχναστους δρόμους, γεμάτα μπαρ και μικρά παράθυρα.
Στην Οσάκα είτε λάμπει ο ήλιος είτε βρέχει πολύ, πάντα υπάρχει κάτι για να κάνετε. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη μητρόπολη της Ιαπωνίας μετά το Τόκιο και είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, τη θορυβώδη νυχτερινή ζωή, το φοβερό φαγητό του δρόμου και φυσικά το κάστρο Osaka, ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ιαπωνίας.
Υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στην Ιαπωνία, μερικά από αυτά είναι το δάσος μπαμπού που θεωρείται από τα αγαπημένα του κόσμου. Αυτό το όμορφο μέρος βρίσκεται στο Arashiyama, στη περιοχή του Κιότο, το να περπατά κανείς μέσα στα πανύψηλα δέντρα μπαμπού είναι σαν να μεταφέρεται σε έναν άλλο κόσμο. Η πόλη Kawagoe που βρίσκεται μόλις 30 λεπτά με το τρένο από το Τόκυο, γνωστή για τα ποτάμια της. Το Fushimi Inari-taisha είναι ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα Σίντο στα νότια του Κιότο. Επίσης, είναι το πιο σημαντικό ιερό αφιερωμένο στον Inari, τον Σίντο Θεό του ρυζιού. Θεωρείται πως οι αλεπούδες είναι αγγελιοφόροι του και αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε πολλά αγάλματα να τις αναπαριστούν γύρω από το ιερό. Ο κύριος πόλος έλξης για τους τουρίστες είναι οι χιλιάδες πορφυρές πύλες που πλαισιώνουν τα διάφορα μονοπάτια γύρω από τα κτίρια, ένα φοβερό μέρος για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Και για τους λάτρεις της περιπέτειας μια επίσκεψη στο νησί Aogashima θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, βρίσκεται στη θάλασσα των Φιλιππίνων και είναι προσβάσιμο με βάρκα ή ελικόπτερο. Δεν είναι μόνο πως το Aogishima έχει έναν ηφαιστειακό κρατήρα στο κέντρο του, αλλά το γεγονός πως ο κρατήρας αυτός βρίσκεται μέσα σε έναν δεύτερο μεγαλύτερο ηφαιστειακό κρατήρα. Το αποτέλεσμα είναι όμορφο και προκαλεί δέος.

Καιρός


Πληροφορίες

 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

  -6 το χειμώνα, -5 το καλοκαίρι
 • ΝΟΜΙΣΜΑ

  Γιέν
 • ΓΛΩΣΣΑ

  Ιαπωνικά
 • ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΛΗΣΕΩΝ

  0081
 • ΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

  230V

Συνάλλαγμα

FreeCurrencyRates.com

Travel Tip

Λόγω της μεγάλης έκτασης της χώρας, το κλίμα της Ιαπωνίας υφίσταται διαφοροποιήσεις ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 30 °C, ενώ τον χειμώνα 5 °C. Τέλη μαρτίου με μέσα απριλίου είναι η περίοδος που ανθίζουν οι κερασιές σε όλη τη χώρα δημιουργόντας ένα συναρπαστικό τοπίο.

Ιστορική αναδρομή

Παρόλο που λέγεται ότι οι άνθρωποι κατοίκησαν για πρώτη φορά στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος πάνω από 10.000 χρόνια πριν, η προέλευση των σημερινών Ιαπώνων παραμένει άγνωστη. Τοποθετημένοι στο ανατολικό άκρο του δρόμου του μεταξιού και έχοντας επιρροές από ολόκληρη την ήπειρο και ιδιαίτερα από την Κίνα και την Κορεατική Χερσόνησο, οι Ιάπωνες έχουν ξοδέψει ολόκληρες χιλιετίες αφομιώνοντας και εξευγενίζοντας αυτές τις πολιτισμικές επιρροές έτσι ώστε να δημιουργήσουν κάτι ευδιάκριτα δικό τους, Ιαπωνικό. Η καλλιέργεια του ρυζιού και η χρήση μεταλλικών εργαλείων ξεκίνησε στην Ιαπωνία ήδη από το 300 π.Χ. Από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα, αναπτύχθηκε ένα κυβερνητικό σύστημα με κέντρο τον Αυτοκράτορα, ενώ η πρωτεύουσα βρισκόταν στο σημερινό νομό της Νάρα. Ο βουδιστικός πολιτισμός άνθισε κατά τον 8ο αιώνα με έντονες επιρροές από την Κίνα. Η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε τότε στη σημερινή πόλη του Κιότο, όπου εξακολουθούσε να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυριαρχία της αριστοκρατικής τάξης. Η ιστορία του Γκέντζι, που λέγεται ότι είναι το αρχαιότερο μυθιστόρημα του κόσμου, γράφτηκε εκείνη περίπου την εποχή. Αργότερα, η τάξη των πολεμιστών άρχισε σταδιακά να ενισχύεται και κατέλαβε την εξουσία γύρω στα τέλη του 12ου αιώνα. Το φέουδο Τοκουγκάουα επικράτησε στις αρχές του 17ου αιώνα, ύστερα από πολυετείς συγκρούσεις και πολλές εναλλαγές καθεστώτων, με πρωτεύουσα το Έντο (σημερινό Τόκιο). Η κυβέρνηση του Έντο εφάρμοσε μια πολιτική εθνικού αποκλεισμού, περιορίζοντας τις επαφές με τις ξένες χώρες. Η άφιξη στην Ιαπωνία του Ναυάρχου Πέρι από τις Η.Π.Α. το 1853 δίνει τέλος σε αυτήν την πολιτική των κλειστών θυρών. Ο Αυτοκράτορας επανήλθε στην εξουσία μετά την παραίτηση του Σογκούν που κατείχε την εξουσία το 1867. Αναλαμβάνοντας εκ νέου τον έλεγχο των κρατικών υποθέσεων, η νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Αυτοκράτορα Μέιτζι, προώθησε πολιτική δυτικοποίηση, καθώς και την θέσπιση ενός υπουργικού συστήματος, τη σύνταξη συντάγματος, τη μεταρρύθμιση του συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθιέρωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος. Ο δυτικός πολιτισμός εντάχθηκε δυναμικά στο πλαίσιο μιας πολιτικής για την ενίσχυση της εθνικής ευημερίας και στρατιωτικής ισχύος. Οι τουρίστες εκστασιάζονται από έναν πολιτισμό ιδιαίτερο αλλά ταυτόχρονα όμορφο, ανεξιχνίαστο και άκρως εντυπωσιακό.

Τόκυο

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας

Δεν χρειάζεται βίζα αλλά το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την ημέρα εισόδου σας στη χώρα.
Σημαντική πληροφορία

ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ...

Κίνα

Αχανής και γοητευτική
Στην Κίνα το σύγχρονο παντρεύεται με το αρχαίο και δημιουργεί μια αίσθηση μαγική και μία διάθεση εξερευνητική γι’ αυτή την αχανή χώρα...

Μπαλί

Το νησί των Θεών
Το Μπαλί είναι ένα από τα 13667 νησιά του Αρχιπελάγους της Ινδονησίας τα οποία βρίσκονται εγκατεσπαρμένα σε 5160 Κm τροπικής θάλασσας...

Ταξιδιωτικός οδηγός

Τα θαύματα της Άπω Ανατολής

Ταξίδι στην Ιαπωνία